Sestavine:

100 gAmeriških orehov (pekani)
100 g Dateljnov 
Jabolko
 Malce ingverja
1 žlička Cimete
2 žlici Medu
2 žlici Raztopljenega masla Ghee

Priprava:

Dateljne namočimo v vroči vodi in pustimo vsaj 10 minut. Ko postanejo mehki, odstranimo koščice.

Ameriške orehe zmeljemo v sekljalniku. Dodamo še očiščene dateljne in zmešamo. Maso damo na leseno desko ali krožnik in jo oblikujemo v krožni obliki – tart.  Debelina naj bo 2 cm, robove pa naredimo višje. 
Oblikovani tart postavimo v hladilnik. 

Medtem pripravimo jabolčno kremo. 

V mešalnik damo: na kose narezano jabolko, med, maslo, žličko cimeta, malce naribanega ingverja ter 1 dl vode. Zmešamo. 

Kremo zlijemo v krožno torto in dekoriramo s celimi orehovimi jedrci. 

Že pripravljen jabolčni tart pustimo v hladilniku čez noč, da se lepo strdi.