Sestavine:
100 g | Ameriških orehov (pekani) |
100 g | Dateljnov |
1 | Jabolko |
Malce ingverja | |
1 žlička | Cimete |
2 žlici | Medu |
2 žlici | Raztopljenega masla Ghee |
Priprava:
Dateljne namočimo v vroči vodi in pustimo vsaj 10 minut. Ko postanejo mehki, odstranimo koščice.
Ameriške orehe zmeljemo v sekljalniku. Dodamo še očiščene dateljne in zmešamo. Maso damo na leseno desko ali krožnik in jo oblikujemo v krožni obliki – tart. Debelina naj bo 2 cm, robove pa naredimo višje.
Oblikovani tart postavimo v hladilnik.
Medtem pripravimo jabolčno kremo.
V mešalnik damo: na kose narezano jabolko, med, maslo, žličko cimeta, malce naribanega ingverja ter 1 dl vode. Zmešamo.
Kremo zlijemo v krožno torto in dekoriramo s celimi orehovimi jedrci.
Že pripravljen jabolčni tart pustimo v hladilniku čez noč, da se lepo strdi.