Sestavine:
500g | svežih šampinjonov |
200g | piščančjega belega mesa |
400g | kisle smetane |
500g | krompirja |
250ml | mleka |
4 žlice | olivnega olja |
česen v prahu | |
sol | |
origano |
Navodila:
Piščančje meso skuhamo v rahlo slani vodi. Ko se ohladi, garaztrgamo z vilico.
Gobe dobro operemo in narežemo na koščke.
V segreto ponev zlijemo olivno olje ter dodamo narezane gobe.
Pražimo, dokler gobe ne potemnijo in se zmehčajo. Dodamo še skuhano piščančje meso in zmešamo.
Kislo smetano zmešamo z 1dl vode, ter dodamo h gobam in piščancu. Nato dodamo še česnov prah, sol ter origano.
Kuhamo 10 minut oziroma dokler ne dobimo dovolj goste omake. Gostoto preverimo z žlico: omaka mora počasi drseti z žlice.
Krompir skuhamo, olupimo in ga skupaj z mlekom, soljo in dvema žlicama oljčnega olja spasiramo v pire.
Na krožnik položimo krompirjev pire, nato dodamo piščančje meso in gobe.
Dekoriramo s šeri paradižnikom.
