Sestavine:

500gsvežih šampinjonov 
200gpiščančjega belega mesa 
400gkisle smetane
500gkrompirja
250mlmleka
4 žlice olivnega olja
 česen v prahu 
 sol 
 origano 

Navodila:

Piščančje meso skuhamo v rahlo slani vodi.  Ko se ohladi, garaztrgamo z vilico. 

Gobe dobro operemo in narežemo na koščke. 

V segreto ponev zlijemo olivno olje ter dodamo narezane gobe. 

Pražimo, dokler gobe ne potemnijo in se zmehčajo. Dodamo še skuhano piščančje meso in zmešamo. 

Kislo smetano zmešamo z 1dl vode, ter dodamo h gobam in piščancu. Nato dodamo še česnov prah, sol ter origano. 

Kuhamo 10 minut oziroma dokler ne dobimo dovolj goste omake. Gostoto preverimo z žlico: omaka mora počasi drseti z žlice.

Krompir skuhamo, olupimo in ga skupaj z mlekom, soljo in dvema žlicama oljčnega olja spasiramo v pire.

Na krožnik položimo krompirjev pire, nato dodamo piščančje meso in gobe. 

Dekoriramo s šeri paradižnikom.